I tider där digitala pengar är en ganska osäker investering eller form av sparande är det sunt att börja leta efter alternativ. Att pengar skapas av bankerna i digital form är ett faktum sedan länge och det lite farliga i detta är att det inte är backat i någonting. Dessa pengar finns egentligen inte på riktigt, vilket kan vara lurigt om banken i fråga skulle gå i konkurs. Den statliga insättningsgarantin gäller inte till så särskilt höga belopp längre, så har man mycket pengar på banken bör man känna till att man kan förlora en ansenlig summa. Av den anledningen är det inte fel att titta på alternativ, eller åtminstone ett komplement, för att sprida riskerna.

Det gamla bordssilvret i all ära, men detta räcker i regel inte långt om man nu inte skulle ha en imponerande samling på slottsnivå. Silver är inte värt så särskilt mycket, faktiskt bara några få kronor per gram, så det är egentligen ingenting att satsa på. Guld däremot är värt mycket mer och även att äga små föremål gör stor skillnad. Kanske har du en del guldföremål hemma i lådorna som du inte tänkt på, detta är ofta fallet, så en god idé är att inventera byrån och andra platser där det kan tänkas finnas smycken etc. som är tillverkade av guld.

Skulle du inte hitta så mycket guld hemma kanske det kan vara idé att investera i smycken och annat som innehåller guld. En idé är att köpa mindre föremål när du har råd och möjlighet, som till slut kan bli värt en rejäl summa. Guld har alltid varit intressant för investerare och detta ämne har använts som betalmedel längre än vad det funnits pengar. Av den anledningen är det läge att börja samla på sig lite guld, ifall de pengar du har på banken plötsligt skulle försvinna.